blaashal

Zoals jullie weten heeft hockeyclub MOP de intentie om een blaashal aan te schaffen. Door de aanschaf van een blaashal kunnen we alle jeugdleden laten deelnemen aan de zaalhockeycompetitie van de KNHB en kunnen alle zaalhockeytrainingen op eigen terrein plaatsvinden.

Op deze manier is de club ook in de wintermaanden gewoon open en gaan we

allemaal op MOP zaalhockeyen!

Wat is eigenlijk een blaashal?Wij horen van veel mensen langs de lijn nog steeds de reactie "wat is eigenlijk een blaashal?”. Dit is een opblaashal die tijdelijk over ons bestaande veld (veld 2) heen gezet wordt, waar een ondervloer in komt waardoor we 2 volwaardige zaalhockeyvelden met tribunes kunnen realiseren. Hoe dit er dan uit komt te zien, kun je zien in het volgende filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=MT8nb8ubnq8


Financiering

Een belangrijk punt is de financiering van de blaashal. Ook dit willen we heel graag met elkaar doen. Vandaar dat wij besloten hebben het te financieren met een fiscaal vriendelijke obligatielening. We vragen iedereen die de club een warm hart toedraagt de club € 1000,-, of een veelvoud hiervan, te lenen. Door dit te combineren met een periodieke schenking en de fiscale voordelen hiervan kunnen wij circa € 200.000 (!) op de investering van € 400.000,- besparen, terwijl diegene die hun geld uitlenen na 8 jaar hun geld weer terug hebben. 

Deze constructie is niet nieuw en wordt al veel toegepast. Wij organiseren die met ondersteuning van Obligatieplan.nl van SponsorVisie. Op de site https://bit.ly/2siv2rT kun je de informatie vinden, je direct online inschrijven, maar ook heb je hier tijdens de looptijd van de obligatielening via dit platform inzicht in je lening. We hopen dat jullie, samen met heel veel andere MOP-vrienden, op deze slimme manier de zaalhockeyhal mogelijk maakt!

Voor meer uitleg over de constructie van de financiering kijk naar dit filmpje: 

https://www.youtube.com/watch?v=L5Q1lyHiOtU&feature=youtu.be


Teamacties

De afgelopen weken en maanden hebben zich al meerdere enthousiaste teams ingezet om geld op te halen voor de blaashal. Zo hebben er maar liefst 2 teams met een kraam op de Koningsmarkt gestaan, Zijn er cup cakes, bierglazen met het MOP logo en carnavalsemblemen verkocht. Op zaterdag 9 juni zal het team wat het grootste bedrag heeft opgehaald bekend worden gemaakt en in het zonnetje worden gezet.