Nieuws do
27-2
2020

'Nieuwe' veteranen gezocht!

Wat hebben een ondernemer, een rechter, een farmaceut, een projectmanager, een chirurg, een consultant en een radioloog met elkaar gemeen? Hun passie voor hockey! En die passie beoefenen ze bij Veteranen B van MOP. Een bijzonder gemĂȘleerd gezelschap, dat min of meer bij toeval bij elkaar in het team terecht is gekomen. Een enkeling speelt al jaren in het team, sommigen komen pas net kijken.

Zes jaar geleden vatte Veteranen B het plan op om te promoveren naar de overgangsklasse. Alles begint immers met ambitie. Een krap jaar hard trainen en een wat gestolen 0-1 uit bij aartsrivaal MEP later konden we het kampioenschap vieren en mocht de platte kar de schuur uit. Vijf seizoenen later spelen we nog steeds in de overgangsklasse. Bij ons geen ex-internationals met 200+ caps, al beschikken we sinds een tijdje wel over heuse hoofdklasse-ervaring. Bij Veteranen B moeten we het vooral hebben van een goed tactisch plan en het collectief om onze tegenstander in de luren te leggen. Met een paar jonkies van nog geen veertig maar ook een paar fitte vijftigers en alles wat daar tussen zit binden we elke week de strijd om de punten aan tegen teams uit de regio.

Hockeyen kan bij Veteranen B eigenlijk het hele jaar door. Als je daarvoor kiest, tenminste. We trainen volgens de Regel van Erik: bij minimaal acht spelers gaat de training altijd door. Op woensdagavond vanaf 20:30 uur. In de winter doen de diehards mee aan de vermaarde Zilveren Schoen op HOCO en in de zomer aan de felbegeerde Gouden Badslipper op MOP. Sporadisch pikken we ook in de zaal wat wedstrijdjes mee en spelen we met een groep veteranen uit A, B en C zelfs een handvol ijshockeywedstrijden.

Sta je toch al elke zaterdag langs de lijn je kinderen aan te moedigen en speelt het hockeyvirus weer op? Waar wacht je nog op? Kom een keertje meetrainen bij een van de veteranenteams (A, B, C of LA) om te kijken of het wat voor je is. Wil je vooraf meer informatie? Neem even contact op via [email protected]

Tot snel!

Dennis Hamerling Nieuws afbeelding