Nieuws di
23-6
2020

De golfbaan is deze zomer je vakantieadres!

Jeugdleden van MOP hockey van 8 t/m 18 jaar kunnen voor € 26,00 een golfopleiding krijgen en 6 maanden golfen!! 

In de zomervakantie en vervolgens tot 31 december a.s. kunnen jeugdleden van MOP tijdens speciale jeugdlessen kennismaken met golf bij Golfclub Vught.

Even voorstellen:
Ik ben Felix Meijer en ik ben golfprofessional op Golfclub Vught. Samen met Martin Groenendaal verzorg ik de golflessen, -trainingen en -clinics op Golfclub Vught. 
Op mijn 14e startte ik met golfen en sindsdien ben ik verslaafd aan het spel. 

Is golfen dan wel iets voor jonge hockeyspelers? Wij denken altijd dat het meer voor oude mensen is.
Haha, dat is een veelgemaakte denkfout, maar ik snap hem wel. Golfen is zeker niet alleen voor oude mensen hoor. Met golfen kan je al beginnen als je 6 bent. De jeugdlessen maak ik tot een echt spel. Van competitietjes en baanlessen, tot actief bewegen en zelfs voetballen als warming-up. Ik voeg altijd een uitdaging en spel toe in de lessen. Want ik denk dat juist dat maakt dat je met plezier het golfspel aanleert. 

Wat maakt golfen dan zo leuk. Het lijkt zo saai.
Het leukste van golfen vind ik, dat je zelf de controle hebt over de bal. Je kan met je golfclub de bal allerlei kanten op sturen. Hoog, laag, ver, kort, van rechts naar links, van links naar rechts. En dat is leuk, maar de bal in zo min mogelijk slagen in de hole krijgen, dát is pas winnen. JIJ hebt dat gedaan! Waar je van andere sporten afhankelijk bent van je team of van andere omstandigheden, doe je het met golf allemaal zelf. 

Wat kunnen we bij jullie doen?
Op Golfclub Vught kan je leren golfen en op het moment dat je je baanpermissie hebt, mag je de baan op met begeleiding. We gaan je in 10 lessen het golfen bijbrengen. Door te putten, chippen, ver weg slaan en ook vanuit de zandbunker te slaan . En als alles goed gaat en je vindt het leuk, dan kan je zelfs je handicap behalen. Als je dit hebt, mag je zelf de baan in!

Hoe zit het met het theorie-examen, dit moet toch iedereen behalen?
Het is handig om te weten welke regels er zijn, anders kan je de sport niet spelen. Maar dat hoef je tot 14 jaar nog niet. Je hoeft geen test af te leggen om te laten zien dat je de regels begrijpt. Je leert de regels tijdens de lessen en het spelen. Ook kan je geholpen worden door je medespelers. Als je 14 jaar of ouder bent, dan moet je wel een theorie-examen afleggen. 

Bij wie moeten we ons opgeven?
Je bent geïnteresseerd in golf? Schrijf je dan in door een mailtje te sturen naar [email protected]. Laat hierbij je telefoonnummer achter. Wil je je graag met meerdere vrienden/teamgenoten opgeven? Hartstikke leuk! Vermeld je in je mail met wie je graag wil komen golfen, dan kan ik ervoor zorgen dat jullie bij elkaar komen in groepen. 

Heb je nog wat vragen of wil je nog meer te weten komen over golf? Bel of mail me.

Felix Meijer
06-83943514

Golfclubs worden door Golfclub Vught ter beschikking gesteld.
Wees er snel bij, want er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en vol = vol!


Toon Siepman trainer MOP MC1 en MOP D1, bestuurslid Stichting MOP Golf.
Al vele jaren train ik hockeyteams op het hoogste niveau. 
Ik ben een fanatieke golfspeler en ben lid van Golfclub Vught en van Bernardus. 

Golfen voor jonge hockeyspelers?
Naast een teamsport is het voor je ontwikkeling heel goed om een individuele sport te doen. Het is de "kik” om jezelf voortdurend te verbeteren, in steeds minder slagen.

De golfswing is een andere techniek dan de hockeyslag?
Vroeger met de polsslag als hockeyslag was dit zeker waar, tegenwoordig heeft de golfswing bijna dezelfde techniek als de lange hockeyslag. 
Door de ene slag te trainen en te verbeteren zal ook de andere slag beter worden.
Een "win-win” situatie.

Vakantie in eigen land?
Door corona vieren veel gezinnen dit jaar hun vakantie in Nederland en rondom huis. De temperaturen zullen weer hoog zijn, ideaal om te gaan golfen. Lekker ontspannen zonder maximale inspanning.

Nieuws afbeelding