Nieuws wo
2-9
2020

WELKOM op MOP! met deze Corona-spelregels

Het hockeyseizoen staat weer voor de deur! Om ervoor te zorgen dat spelers en toeschouwers de komende maanden kunnen blijven genieten van onze sport, zullen we ons allemaal aan de volgende regels moeten houden (opgesteld op basis van regels RIVM, GGD, NOC*NSF, KNHB en veiligheidsregio Brabant-Noord):

ALGEMEEN:
1.  Bij klachten (verkoudheid, hoesten en koorts): blijf thuis en laat je testen. Bel de GGD op tel.nr.: 0800-1202. Bij benauwdheid of koorts moeten ook je huisgenoten thuis blijven.
2.  Bij positief testen op Covid-19 word je verzocht om de GGD, MOP's centrale corona-coördinator Annemarie Brouwer (stuur een WhatsApp naar 06-17072454) en je teambegeleider z.s.m. te informeren. Natuurlijk doet MOP er alles aan om jouw privacy te waarborgen en gaan we zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Hou je aan de adviezen van de GGD, zij zullen duidelijk aangeven wat de maatregelen zijn. Vraag aan de GGD wat het voor je hockeyteam betekent. De GGD doet bron en contact-onderzoek.    
3.  Houd 1,5m afstand. De regels: 
    • Kinderen t/m 12 jaar hoeven onderling en tot ouderen geen 1,5m afstand te houden
    • Jeugd t/m 17 jaar onderling geen 1,5m afstand, wel met personen van 18+ jaar
    • Personen die tot één huishouden/gezin behoren: geen 1,5m afstand
    • 1,5m geldt niet tijdens het hockeyen
4.  Ga zoveel mogelijk thuis naar het toilet. 
5.  Kom met de fiets. 
6.  Bij carpoolen naar de trainingen en bij uitwedstrijden: 12+ jaar draag altijd een mondkapje.
7.  Gebruik je eigen bidon/waterfles. Teamkrat-bidons zijn niet toegestaan. 
8.  Geen teamfruit: neem je eigen fruit mee. 
9.  Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie.
10. Kom je (12+ jaar) terug uit een gebied met een oranje of rood reisadvies vanwege Corona, dan geldt een thuisquarantaine van 10 dagen, ook wanneer je geen klachten hebt.  

OP HET COMPLEX:
1.  Vanwege Covid-19 moet iedereen vanaf 13 jaar zich verplicht registeren elke keer als je het complex op komt. Scan de QR-code en registreer je contactgegevens t.b.v. eventueel noodzakelijk bron- en contactonderzoek door de GGD.
2.  Teambespreking op MOP doe je buiten. Kleed je warm aan en neem een paraplu mee. 
3.  Geen line-up, geen handen schudden en geen huddle. Applaus mag, schreeuwen en zingen niet. 
4.  1,5m afstand ook langs de lijn (max. 1 toeschouwer per paaltje) en in/bij de dug-out.
5.  Scheidsrechters zijn verplicht om een eigen fluitje mee te nemen.  

HORECA/CLUBHUIS:
1.  Houd je aan de looproutes en horeca-maatregelen in het clubhuis. 
2.  Bezoekers kunnen aan de bar bestellen en buiten of langs het veld de consumptie nuttigen op 1,5m afstand (buiten is het veiliger!). Binnen in het clubhuis is zitten verplicht. Er is slechts een beperkt aantal zitplaatsen. Als er geen zitplaatsen zijn, ga dan naar buiten. 
3.  In de wachtrij? Houd 1,5 meter afstand. 
4.  Zorg dat 1 persoon per tafel/team de bestelling doet aan de bar.
5.  Volg de instructies van de bar-medewerkers op.
6.  Kleedkamers zijn gesloten voor alle teams behalve Dames 1, Heren 1 (mits 1,5m afstand, max 6 personen per kleedkamer, douchen in shifts) en de tegenstander van landelijke jeugd competitie (JA1, JB1, MB1). Kom omgekleed naar de club. Douchen of teambespreking in de kleedkamer is dus niet mogelijk. Teambespreking kan buiten. 

Heb je vragen? Of is iemand in je team positief getest op Covid-19? Neem dan contact op met Annemarie Brouwer. Stuur een WhatsApp naar 06-17072454. 

Tot slot
Het naleven van deze regels kunnen wij (medewerkers clubhuis, commissies, bestuur) niet alleen doen. Spreek elkaar aan en vooral: neem je eigen verantwoordelijkheid door je aan deze regels te houden. Gebruik je gezonde verstand! Alleen samen kunnen we voorkomen dat er leden besmet worden op de club. Ook al schat je de kans ‘klein’ dat er via jou besmettingen plaatsvinden, de gevolgen kunnen zeer groot zijn. Medeleden kunnen ernstig ziek worden en het zou kunnen betekenen dat we alsnog niet kunnen hockeyen dit seizoen. We moeten het met z’n allen doen!

We wensen jullie een plezierig, veilig en sportief seizoen!

Met sportieve groeten, 


Dr. Annemarie Brouwer
Internist-infectioloog en internist-acute geneeskunde
Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis
Centrale Coronacoördinator VMH&CC MOP

Walter van Benthem
Voorzitter
VMH&CC MOP
Nieuws afbeelding