Nieuws wo
14-10
2020

CORONA UPDATE: competities stopgezet, training tot 18 jaar blijft mogelijk


Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. De horeca moet sluiten, de maximale groepsgrootte wordt teruggebracht en amateursportwedstrijden zijn verboden. Dat maakte minister-president Rutte dinsdag 13 oktober bekend. Het zijn harde maatregelen, maar noodzakelijk in de bestrijding van het coronavirus. De maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober en gelden voorlopig voor de komende 4 weken. Over 2 weken maakt het kabinet de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen.

Het doel van alle maatregelen is het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen drastisch te verminderen. Het kabinet roept mensen dan ook op contacten te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven.

Wat betekent dit voor hockey?
Hieronder zijn de hoofdlijnen van de maatregelen met betrekking tot de sport te vinden. De KNHB gaat nu in overleg met andere sportbonden en NOC*NSF om te bepalen wat de nieuwe maatregelen specifiek voor hockey inhouden.

Sporten is alleen nog beperkt mogelijk:
• Voor kinderen tot 18 jaar: sporten in teamverband en wedstrijden onderling met andere teams van eigen club is toegestaan.
• Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan
• Uitgezonderd zijn: Topsporters met status in aangewezen locaties (zoals Papendal).
• Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
• Publiek is niet toegestaan.
• Reeds geplande oefenwedstrijden tegen teams van een andere vereniging zijn niet meer toegestaan en komen per direct te vervallen. 
• Binnen dit pakket blijven de jeugdtrainingen en onderlinge wedstrijdjes (tegen andere MOP-teams) dus toegestaan
• Helaas mogen onze seniorenteams niet meer trainen en wedstrijden spelen

Zodra wij meer horen over de verdere invulling van deze nieuwe maatregelen vanuit de KNHB, NOC*NSF, Veiligheidsregio Brabant en Gemeente Vught, zullen wij jullie snel op de hoogte brengen. Lees hier het volledige bericht van de overheid. En lees hier specifiek voor de hockeysport.

We hebben jullie eerder bericht en er als club voor gekozen om i.v.m. een veilige en gezonde omgeving geen zaalhockey te gaan spelen, maar midwintercompetitie. Wij hebben besloten om de komende maanden op de velden van MOP te spelen. Wellicht ten overvloede, het dus niet de bedoeling om zelfstandig als team een zaal te huren/vast te leggen, maar het mooie midwintercompetitie-programma af te wachten. Dat zijn we nu aan het voorbereiden, jullie ontvangen spoedig bericht.    

Onnodig te zeggen dat, in het kader van de volksgezondheid, het in ons aller belang is om deze maatregelen strikt op te volgen. 

Met sportieve groeten, 
Mede namens het Bestuur, 

Walter van Benthem
Voorzitter VMH&CC MOP

Nieuws afbeelding