Nieuws do
15-10
2020

Even voorstellen: Eveline van Zon

Eveline van Zon, Trainingscoördinator F-jeugd: 
"Dit is de mooiste en leukste leeftijd om kinderen te leren hockeyen” 

Op vrijdagmiddag is het een drukte van jewelste op MOP. 140 F-jes, kinderen in de leeftijd van 6-7 jaar krijgen hun (eerste) hockeytraining. Eveline van Zon coördineert de 25 F-trainers, waarbij Pien Driessen uit Dames 1 haar ondersteunt en een aantal enthousiaste ouders en 14 gemotiveerde MOP-jeugdleden uit de A-,B-en C-elftallen de trainingen geven.

Eveline is ‘MOP-er’ in hart en nieren. Ze heeft zelf vier jaar met MOP Dames 1 in de hoofdklasse gespeeld. Drie kinderen in de MOP-jeugd gehad, is coach geweest en heeft 15 jaar training gegeven aan de eerste MOP-teams. Daarnaast is ze medeoprichter van MOP’s internationale Meet Other Players toernooi, dat komend jaar alweer de 14e editie in gaat. Een indrukwekkend MOP-CV!

Wat vind je van je nieuwe rol als F-trainingsccoördinator?
"Het is enorm leuk om de trainingen voor te bereiden en de trainers zo goed mogelijk te instrueren. Hoewel mijn handen jeuken om zelf training te geven, ik moet het echt aan de trainers over laten! Het is prachtig om er het meeste uit te halen en mensen zo goed mogelijk te begeleiden. Aan te geven waarop ze als trainer het beste kunnen letten en hun kennis te laten over te brengen”. 

Hoe ziet zo’n F-jes training eruit?
"Tijdens de training leren we de kinderen de basis: van hoe ze een stick moeten vasthouden tot op goal pushen. We trainen d.m.v. een circuit. De kinderen zijn ingedeeld in teams, de teams draaien door en krijgen zo allerlei oefeningen te doen. Tijdens de oefeningen geven de trainers aanwijzingen. We spelen ook wedstrijdvormen die de tweedejaars F-jes kunnen toepassen op zaterdag bij hun 3 x 3 wedstrijdjes”. 

Waar werk je naar toe?
"Het belangrijkste is dat de F-jes plezier hebben in hockey! Ons doel is dat ze de basis goed leren, een leuke tijd hebben met vriendjes en vriendinnetjes en dat hun niveau straks goed aansluit bij het hockeyniveau van de E-tjes”.

 

Nieuws afbeelding