Nieuws ma
19-4
2021

De nieuweling bij Dames 1: Marie-Lou Thielen

Interview met Marie-Lou Thielen (16 jaar) – de benjamin van Dames 1

Marie-Lou, je bent 2e-jaars MB1 en gevraagd voor Dames 1 voor komend seizoen, hoe vind jij het om de overstap te maken?
Ik vind het super leuk en vooral erg bijzonder om op zo’n jonge leeftijd de overstap al te mogen maken. Het blijft natuurlijk wel spannend, maar ik train al een tijdje mee en ik heb het altijd naar mijn zin. De meiden zijn altijd heel lief en betrekken me er goed bij. Zonder mijn coach van MB1 Lauren Aarts zou ik nooit zo ver gekomen zijn. Ik kijk er enorm naar uit. Het is voor mij een droom die uitkomt.

Heb je altijd hoog willen hockeyen?
Vroeger heb ik daar nooit echt over na gedacht, het ging me er vooral om dat ik lekker met mijn vriendinnen kon spelen en plezier kon maken. Maar toen ik op latere leeftijd op zondag af en toe naar Dames 1 ging kijken dacht ik wel bij mezelf: wat zijn zij goed en hoe gaaf zou het zijn om op dat niveau te hockeyen. Dat dat nu ook echt gaat gebeuren had ik nooit verwacht.

Waar heb je leren hockeyen? Hoe oud was je en wat was je eerste herinnering aan het hockeyspelletje?
Toen ik op mijn 10e verhuisde (2015) naar Nederland ben ik bij HC Den Bosch gaan hockeyen in de D10. Ik had dat jaar een top trainster die mij een hele goede basis heeft gegeven, daar ben ik heel dankbaar voor.

Wanneer ben je bij MOP gekomen? Wat vind je het leukst aan de club?
Nadat ik een jaar bij Den Bosch heb gehockeyd, ben ik naar MOP gegaan. De reden daarvoor was dat al mijn vriendinnen ook bij MOP hockeyen en dat ik daar makkelijk heen kon fietsen. Mijn eerste jaar op MOP was in de D4, ik had toen een heel gezellig team. MOP staat voor mij bekend als een hele gezellige en sfeervolle club, er is altijd wel wat leuks te zien of te doen. Ik ben er vroeger ook vaak in mijn vrije tijd heen gegaan om te hockeyen met vrienden.

Je hebt 10 jaar in Frankrijk gewoond, heb je daar ook gehockeyd? Zo ja, hoe is hockey anders in FR dan in NL? 
In Frankrijk is de sport hockey niet zo bekend, als je ze vertelt dat je op hockey zit is de eerste vraag die je terugkrijgt: ijshockey of veldhockey? Toen ik 6 was heb ik wel een half jaartje gehockeyd maar ik vond het toen nog lang niet zo leuk als nu en ik herinner me er niet veel meer van. Op dat moment vond ik tennis ook een hele leuke sport dus was ik daarin verder gegaan. Maar toen in naar Nederland ging merkte ik wel dat hockey de hoofdsport was waar iedereen op zat dus ben ik het weer gaan spelen.

Op welke positie speel je nu bij MB1 in het veld, waarom?
Ik speel nu meestal als voorstopper. Dat vind ik een hele leuke positie omdat ik goed overzicht heb en in de aanval en in de verdediging kan meehelpen.

Wat hoop je komend seizoen te leren en wat wordt de grootste uitdaging met Dames 1?
Het verschil tussen Dames 1 en MB1 zit hem toch wel in de snelheid en kracht. Ik ga volgend jaar hard werken zodat ik het niveau kan bijhouden. Conditioneel moet ik gaan trainen, maar vooral ook mentaal.

Mooiste rugnummer, en waarom?
Tja dat maakt mij eigenlijk niet heel veel uit, al vind ik 14 wel een gaaf nummer vind. Ik draag zelf nummer 3 al jaren maar die heb ik eigenlijk zonder reden gekozen.

Waar zit je op school? Is dat goed te combineren met hockeyen op hoog niveau?
Ik zit op het Maurick College in Vught. Het is een school met een Dalton-systeem, dus je kunt op school al veel doen. Het is goed te combineren met hockey omdat het een school is die goed rekening kan houden met topsport. Ik zit nu in 4 VWO, soms kan het wel een beetje veel worden, maar het lukt me meestal wel. Het is een kwestie van goed plannen.

En dan nog wat persoonlijke vragen… wat is je lievelingseten en je fijnste vakantieland?
Ik denk dat mijn lievelingseten toch wel sushi is, maar ik vind bijna alles wel lekker hoor. Mijn fijnste vakantieland is Frankrijk, ik spreek natuurlijk de taal wat het ook extra leuk maakt.

Wat hoop je nog een keer mee te maken met hockey?
Nou ik ben op dit moment al super blij dat ik de stap naar dames 1 mag maken. En hoe het verder loopt zie ik wel, ik laat het gewoon op me afkomen.

Nieuws afbeelding