Nieuws do
8-7
2021

Nieuw bestuurslid welkom!

Mike de Beer: penningmeester

Wat is je connectie met MOP? En hoelang ben je al actief als vrijwilliger voor MOP en in welke rol?
Mijn connectie met MOP voert terug tot het moment dat mijn zoon Casper is begonnen met hockey bij de Kabouters. Inmiddels speelt hij komend seizoen in JC4. Zelf ben ik die jaren altijd actief geweest als Coach en Manager van zijn team. Ik besef me nu dat ik inmiddels dus ook al wat jaren meeloop bij MOP! Superleuk om het team te zien groeien en daar zelf een actieve rol in te kunnen hebben. En als er dan ook andere enthousiaste ouders zijn die meehelpen in teambegeleiding, fluiten, rijden en komen kijken, dan geeft mij dat alleen maar meer energie!

De afgelopen maanden - in aanloop naar mijn benoeming als penningmeester van MOP - ben ik al betrokken geraakt bij een aantal financiële ontwikkelingen en dossiers die belangrijk zijn voor MOP. Je kunt daarbij denken aan het opstellen van de begroting voor het nieuwe hockey seizoen en de overdracht van het recht van opstal met het Clubhuis naar onze Vereniging. Met die achtergrond kan ik hopelijk een vliegende start maken als nieuwe penningmeester.

Wat zou je willen bereiken in je nieuwe functie als penningmeester?
Natuurlijk moet de penningmeester er als eerste voor zorgen dat onze Vereniging financieel gezond is en blijft. Maar daarnaast wil ik er voor zorgen dat we met onze financiële middelen zoveel mogelijk hockey beleving aan onze leden kunnen bieden, van Kabouter tot Veteraan. Dat betekent niet alleen goede trainingen, faciliteiten en een mooie accommodatie, maar ook plezier en gezelligheid.

Ook vind ik het belangrijk om te onderzoeken hoe we als Vereniging concrete stappen kunnen maken op het gebied van duurzaamheid. Daar is in het verleden al zeker over gesproken en er zijn goede ideeën. Als penningmeester heb ik de persoonlijke ambitie om ook de middelen aan te kunnen trekken om onze plannen op het gebied van duurzaamheid te realiseren. Zodra we de overdracht van het recht van opstal naar de Vereniging hebben geregeld dan wordt dit zeker één van de prioriteiten!
 
Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven werk ik als CFO bij ING in Amsterdam. Die achtergrond als CFO komt prima van pas bij de rol van penningmeester van MOP. Er zijn veel overeenkomsten met mijn dagelijkse werk: ook bij MOP zijn er complexe financiële vraagstukken en veel interne en externe belanghebbenden. MOP is een echt bedrijf!

Ik moet wel zeggen dat ik in verband met Corona al bijna anderhalf jaar niet meer in Amsterdam ben geweest maar -zoals velen- werk vanuit "kantoor Vught" (thuis dus)! De nu ontbrekende reistijd vul ik op vele manieren in: je kunt me vaak vinden in een Spinning klas of Fitness bij Health City. Maar natuurlijk gaat de meeste vrije tijd naar mijn nieuwe rol als penningmeester van MOP!

Nieuws afbeelding