Nieuws do
18-11
2021

Corona-update: geen publiek en max. aantal begeleiders

Met de nieuwe gedeeltelijke lockdown gaan de komende weken (in ieder geval tot 5 december) opnieuw de hekken van de sportverenigingen dicht voor publiek. Hockeyen blijft gelukkig mogelijk! Hierbij een overzicht van de nieuwe maatregelen vanuit de overheid, NOC*NSF/KNHB die gelden voor MOP:

Geen toeschouwers op het MOP-terrein 
Ouders mogen helaas niet meer naar de trainingen en wedstrijden van hun kind(eren) komen kijken. Dit geldt voor zowel toeschouwers bij jeugd (o.a. kabouters en F-jes) als bij seniorenteams, zoals Heren 1 en Dames 1. Toegang tot MOP hebben verenigingsfunctionarissen (bijv. bestuur, jeugdcommissie) uit hoofde van hun functie die ze op dat moment vervullen. 

Aantal begeleiders bij wedstrijden op MOP
• Welkom per thuisspelend MOP-team: max. 4 begeleiders: coach, manager en 2 scheidsrechters
• Welkom per bezoekend team: max. 6 begeleiders: coach, manager en 4 rij-ouders

* Verzoek aan coaches & managers van jeugd- en seniorenteams die in de komende drie weekenden een thuiswedstrijd spelen, om bovenstaande max. aantal bezoekers te helpen handhaven bij jullie eigen wedstrijd. Komen teams met meer personen dan hierboven genoemd, dan als coach/manager/aanvoerder graag vriendelijk aan ze vragen om het MOP-terrein te verlaten. 

Bar en clubhuis
Het clubhuis is tot 20.00 uur geopend. Een zitplaats is verplicht. 

QR-code wordt gescand bij entree van het clubhuis
- Alle binnen-locaties op sportcomplexen zijn alleen toegankelijk na het vertonen van een geldig persoonlijk coronatoegangsbewijs (CTB). Daarom word je QR-code gescand als je 18 jaar of ouder bent en het MOP-clubhuis in wilt (kleedkamers, toiletten, kantine). Ook kan je ID-bewijs worden gevraagd.
- Een mondkapje is niet verplicht op plekken waar je een coronatoegangsbewijs nodig hebt.

Anderhalve meter is het advies
Algemeen advies is om weer 1.5 meter afstand te houden van elkaar, dus ook tijdens de line-up, een voorbespreking en in de dug-out. 

Uitwedstrijden 
- Check voor het max. aantal begeleiders even de website van de ontvangende club. 
- De KNHB adviseert personen uit meerdere huishoudens die in dezelfde auto zitten een mondkapje te dragen (13+). 
- Per club kan de uitvoering van de maatregelen verschillen. Alle hockeyclubs doen hun best om de maatregelen goed in te vullen. Vriendelijk verzoek om dat te respecteren en de regels te volgen.

Tot slot 
- Gebruik je eigen bidon/waterfles
- Scheidsrechters neem je eigen fluitje mee
- Hou je aan de basisregels: heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Etc. 

Wij realiseren ons dat het weer even aanpassen is, maar rekenen op jullie begrip. Uiteindelijk is het positief dat we kunnen blijven hockeyen! Het naleven van deze regels kunnen wij niet alleen doen. Spreek elkaar aan en vooral: neem je eigen verantwoordelijkheid door je aan deze regels te houden. We moeten het met z’n allen doen! Bedankt voor jullie medewerking aan o.a. het scannen van je QR-code en het helaas thuis moeten blijven als trouwe supporter. 

Bestuur MOP
Nieuws afbeelding