Nieuws za
19-3
2022

Sevens op MOP is een feit

Het is donderdagavond 17 maart en de hockeyvelden op MOP staan vol. Vol met Sevens teams. Het damesteam is aan het trainen, de heren zijn alvast begonnen met een eigen geplande ‘competitie’. Te gast zijn namelijk het Sevens team van Uden, en 2 Sevensteams van Den Bosch. Na afloop levert rondvraag een aantal inzichten op, want waarom zou je Sevens gaan spelen?

Kijkend naar moegestreden heren, is de inschatting dat ze zo rond 35 + leeftijd hebben en dat is meteen een van de belangrijkste redenen, jonge vaders. En die willen heel graag een potje hockeyen, maar niet (meer) op zondag. Druk al op het hockeyveld op zaterdag (met de kids, of ook nog training geven op vrijdag) is een goed alternatief om te hockeyen op een doordeweekse avond. De donderdag lijkt voor velen een mooie aanloop te zijn voor het (familie) weekend. 

Voor de Bosschenaren blijkt de donderdagavond een goed alternatief te zijn. Zij komen met 2 teams, als 11-tal speelden ze altijd al op donderdagavond, maar helaas viel de competitie uit door een gebrek aan tegenstanders. Sevens blijkt een goed alternatief. Het gaat er volgens de Bosschenaren om ‘lekker ff los in de wei’ te zijn.
De Udenaren, gewend om in de overgangsklasse te spelen, maar dat is volgens de mannen niet belangrijk. Wie er gewonnen heeft, daar gaat het ook niet echt om. Ook voor hun geldt, fijn om op donderdagavond te kunnen spelen. De vorm Sevens betitelen ze als, iets speelser, sportiever, je wordt nog behendiger, spel gaat wat sneller en een ongedwongen sfeer. Het feit dat er geen scheidsrechter en geen keeper nodig is, maakt dat er gemakkelijker een team samen te stellen is en met het gebruik van een half veld, is het zo geregeld.

Kortom, wil jij Sevens een keer uitproberen. Dat kan, de door MOP geïnitieerde competitie laat zien dat er afwisselend getraind wordt of competitie gespeeld wordt op donderdagavond. 

Belangstelling?
Joris Bogaerts 06-21545248
Olga Coenjaarts 06-25068010
 
MOP – Maakt Onderling Plezier
Nieuws afbeelding