Nieuws di
28-4
2020

De Laat en Lodarmasse willen met MOP Dames 1 zo snel mogelijk naar de hockeytopHoofdcoach Roeland de Laat (40) en zijn assistent Moses Lodarmasse (54) balen dat zij niet direct met de hockeysters van MOP instappen op het hoogste niveau. Desondanks kijkt het nieuwe trainersduo enorm uit naar het nieuwe seizoen. Ze klinken direct ambitieus. 
- Door Wout Fassbender -

Door het besluit van de hockeybond, dat geen enkele ploeg promoveert of degradeert, beginnen de hockeysters weer in de promotieklasse. Een domper, zegt assistent-coach Lodarmasse die overkomt van Bundesligaclub Uhlenhorst Mülheim, want iedereen binnen de club dacht aan promotie. 

Niets blijkt minder waar, dus beginnen De Laat en Lodarmasse aan hun route richting de hockeytop. Zij vormen het nieuwe trainersduo dat de hockeysters naar het hoogste niveau moet leiden. Het liefst zo snel en via de kortst mogelijke route, zegt de hoofdcoach die overkomt van overgangsklasser HC Helmond.

Waarom MOP?
De Laat: "Na zeven jaar bij HC Helmond vond ik het tijd voor iets anders. Daar had ik voor mijn gevoel nog jaren kunnen blijven, ik zat goed op mijn plek. In december bekroop mij het gevoel dat dit het juiste moment was om een nieuw avontuur aan te gaan, wil ik de top bereiken. Dat heb ik dus ook bekend gemaakt en in maart klopte MOP op de deur. Het voelde direct goed en daarom was de keuze snel gemaakt."
Lodarmasse: "Roeland en ik kennen elkaar al een aantal jaar via onze trainersopleiding en hebben sindsdien altijd contact gehouden. Hij heeft mij benaderd en ik hoefde daarom ook niet lang na te denken. Daarnaast vind ik MOP echt een mooie club met veel potentie. Ik kijk enorm uit naar onze samenwerking."

Geen hoofdklasse dus. Hebben jullie daar de club op uitgekozen?
De Laat: "Ik kende de situatie en was mij er ook terdege van bewust dat het de andere kant op zou kunnen vallen. Natuurlijk was het mooi geweest als we direct in de hoofdklasse zouden beginnen, maar dat was niet mijn beweegreden. Het is een club met ambities en dat is wat ik zocht."
Lodarmasse: "Stiekem ging ik daar wel van uit, ja. Ik ben nog steeds beduusd van de keuze van de bond. Ons doel is nu om zo snel mogelijk de hoofdklasse te bereiken."

Wat brengen jullie mee naar Vught?
De Laat: "Toen ik bij HC Helmond begon, was het team vrij kansloos gedegradeerd uit de overgangsklasse. Dat geeft jou als coach tijd en ruimte om nieuwe doelen te stellen en te werken aan een meerjarenplan. Bij MOP wil ik dat ook doen."
Lodarmasse: "Een stukje nuchterheid. Omdat je bij de nationale ploegen vaak een korte periode bij elkaar bent, heb je weinig tijd om te balen. Daar gaat het om de juiste mindset. Dat neem ik mee naar MOP."

De Laat en Lodarmasse hebben voor één seizoen getekend. De intentie is om drie jaar met elkaar door te gaan. Voor de assistent-coach is het ook een seizoen van balanceren tussen zijn werkzaamheden voor Wales en MOP. Maar ook hij zou graag langer blijven en werken aan dat grote doel: promotie. 

Uruguay
Beiden zijn al druk bezig om een hoofdklassewaardige ploeg voor komend seizoen te formeren. De transfercarrousel loopt in Vught ook al op volle toeren. Een zestal is inmiddels vertrokken. Maar door het internationale netwerk van Lodarmasse kent de selectie ook al drie nodige versterkingen uit Uruguay. 

Manuela Vilar del Valle (26 jaar) komt over van Oranje-Rood, Soledad Villar (28 jaar) speelt bij KHC Brugge en Camila de Maria (28 jaar) komt mee met Lodarmasse van Uhlenhorst. "Met Soledad heb ik het beste contact en zij heeft bemiddeld tussen de andere speelsters", zegt Lodarmasse. De Laat lachend: "De voertaal zal voorlopig nog geen Spaans zijn hoor."

Hij heeft al kennisgemaakt met alle hockeysters, Lodarmasse heeft het leeuwendeel al ontmoet. Voorlopig gaat alles via Skype. Ze hopen in juni het veld op te kunnen om de eerste stappen te zetten om het nieuwe doel te verwezenlijken: de weg naar het beklimmen van de hoogste trede van de hockeypiramide. 


Nieuws afbeelding