Nieuws wo
21-4
2021

MOP Amelia Katerla

Dames 1 middenvelder
spits in de sportschool

Sinds augustus vorig jaar is zij middenvelder bij MOP D1 en draait ze de trainingen die daarbij horen. Daarnaast is zij bijna full time als personal trainer actief bij Health City. Als het daar – hopelijk  snel – weer open mag, verwelkomt ze graag nieuwe klanten. Amelia Katerla, Poolse spraakwaterval op Vughtse bodem.

Wie haar Googlet ziet al gauw: dit is een sportfanaat. Amelia Katerla (28) is óf op het hockeyveld te vinden óf in de sportschool. In Polen is zij opgeleid tot sportdocent en daarnaast deed ze diverse trainingen en cursussen op sport- en voedingsvlak. Ze heeft het goed naar haar zin in Vught/bij MOP, woont met drie Urugayaanse MOP D1-collega’s in een prima huis ("lijkt weer op studententijd”) en hoopt dat het seizoen goed afloopt, zodat ze zeker nóg een jaar kan blijven. Vóór MOP speelde Amelia onder meer bij Groningen.

Functionele training
Als personal trainer kan Amelia haar ei kwijt bij het naburige Health City: "Momenteel wordt er noodgedwongen buiten gesport, vooral bootcamp. En hoewel ik gediplomeerd bootcamp trainer ben, is dat niet helemaal mijn ding. Binnen zijn apparaten, gewichten en andere hulpmiddelen die ik graag inzet. Ik geef functionele training, waarbij vertrouwen met en op het eigen lichaam en spieren het doel is. Ik help mensen hun eigen lichaam te ontdekken en gebruiken, zodat ze niet afhankelijk zijn van mij om te sporten. Naast spiergebruik en oefeningen weet ik ook veel van de juiste voeding, steeds in relatie tot het persoonlijk doel van iemand. Of dat nu afvallen is, fitter worden, of simpelweg spiergroei.”

Natuurlijk is de huidige tijd geen gunstige voor iemand die in de sportschool haar geld verdient. Daarom zet Amelia graag in op de nabije toekomst, als het allemaal weer open mag. "Ik hoop veel nieuwe klanten te mogen begroeten. Ik geloof dat er hier en daar wel wat coronakilootjes vanaf mogen en dat de spieren weer aan het werk kunnen. Ook hockeyers en hockeysters zijn welkom, individueel of in kleine groepjes. Niet specifiek voor hockeyvaardigheden, maar wel voor kracht, souplesse en behendigheid. Dus bij interesse: bel, app (06-49811731) of email ([email protected]) naar Amelia. Ik help je graag!”

Tekst: Rob van Erp


Nieuws afbeelding

Hoofdsponsoren

Agenda

Nog geen agenda punten.