Nieuws wo
7-7
2021

Wies (12) en nu al clubscheidsrechter

Een paar maanden geleden hoorden we dat Wies Damen, toen nog speler van MOP JD2, heel graag training wilde geven. Bij MOP werken we veel met jeugdtrainers, maar Wies was eigenlijk nog wel net iets te jong om nu al trainer te worden. Het zou natuurlijk jammer zijn om niet iets te doen met zoveel motivatie, vandaar dat we zijn gaan kijken naar een alternatief. Dat vonden we in de vorm van de cursus voor clubscheidsrechters. Bij MOP nodigen we jeugdleden vanaf tweedejaars C uit om clubscheidsrechter te worden, maar voor Wies maakten we graag een uitzondering.

Op 24 april heeft Wies eerst samen met de scheidsrechterscommissie een wedstrijd van de E8 gekeken en speciaal gelet op de beslissingen van de jonge scheidsrechters. Als voorbereiding op het examen heeft hij het spelregelboekje van SCHC doorgenomen, een paar oefenexamens gemaakt en de e-learning van de hockeybond gevolgd. Op 3 juni is Wies geslaagd voor het online scheidsrechtersexamen en is hij daarmee onze jongste clubscheidsrechter geworden, pas 12 jaar oud!Op 12 juni konden we Wies al voor de leeuwen gooien en heeft hij samen met scheidsrechterscommissaris Jaap zijn eerste wedstrijd gefloten, die van MD5 tegen Liempde MD2. Jaap vond dat Wies het goed deed en Wies was zelf ook tevreden, al gaf hij toe dat hij in het begin wel een beetje in moest komen.Wies voor de wedstrijd, tussen Jaap (l) en Dennis (r)

Naast Wies heeft ook eerstejaars C-speler Tijn Schapendonk (13) zijn scheidsrechterskaart al gehaald, en op 12 juni zijn eerste wedstrijd gefloten, MD2 tegen Rosmalen MD3. Fantastisch gedaan mannen, we zijn trots op jullie!

Oproep
Ben je nog geen tweedejaars C, maar lijkt het je leuk om nu al scheidsrechter te worden, of heb je je scheidsrechterskaart al gehaald en wil je wel vaker fluiten, of zelfs CS+ scheidsrechter worden? Geef je snel op via [email protected].

Nieuws afbeelding