Nieuws di
12-10
2021

Even voorstellen: Lauren Aarts

Lauren Aarts
Trainer van meisjes A1, B1 (ook coach), B2, C1, Dames veteranen A, keeperstrainer en manager hockeyzaken van Dames 1. Voorheen keeper MA1 en Dames 1. Een kundige hockeyer van slechts 23 jaar oud, met een tomeloze inzet voor onze club. Hoe doet ze dat? We vragen het Lauren: 

Wat is jouw hockeyhistorie en wat bracht je naar MOP?
Ik ben begonnen met spelen bij HOCO in Oisterwijk en ben uiteindelijk gevraagd om in de tweedejaars A naar MOP te komen om daar in MA1 te keepen. Mijn fanatisme maakte dat ik deze kans met beide handen aangreep. Ik heb me vanaf het begin thuis gevoeld bij MOP en hier al veel plezier beleefd.  

Wat vind je van je rol als trainer/coach?
Inmiddels ben ik voor het derde jaar op rij coach van MB1 en dat doe ik met enorm veel plezier. Ik vind het daarnaast leuk om aan verschillende teams training te geven en zo de hele meisjeslijn te leren kennen. Mijn ideaalbeeld is om de jeugd zo op te leiden dat we kunnen zorgen voor steeds meer doorstroom naar dames 1 vanuit onze eigen jeugd. Daarbij geef ik ook dames VetA training, dat is een heel enthousiast team dat open staat om allerlei nieuwe dingen te leren. Verder vind ik het nog steeds heel leuk om ook keeperstraining te geven omdat ik natuurlijk zelf keeper ben geweest. 

Waar werk je naar toe met de teams die je traint?
Voor mij is het belangrijk om te zorgen dat spelers elke training een beetje beter worden, terwijl ze veel plezier hebben samen. Mijn fanatisme zorgt ervoor dat ik probeer het onderste uit de kan te halen en alles dat ik kan en weet over te brengen op degenen die ik train. Ik geef nu al een tijdje samen met Toon Siepman training aan MB1 en leer ook super veel van hem. We zien dat als je dingen eindeloos blijft herhalen en steeds een stukje uitbreidt de speelsters veel kunnen leren. Technische en tactische aandachtspunten worden automatismen en op die manier gaat een team steeds beter presteren. 

Wat vind je van je nieuwe job als manager hockeyzaken van Dames 1? 
Nu ik zelf gestopt ben met keepen vanwege een zware rugblessure voelde het niet goed om helemaal afscheid te nemen van dames 1. Ik ben ondanks dat ik nog niet zo oud ben toch een van de mensen die het langst bij dit team zit. Om die reden zocht ik samen met onze coach Roeland naar een manier om betrokken te blijven bij het team en iets te kunnen bijdragen. Op dit moment bestaat die rol uit een hoop verschillende dingen. Ik ben standaard aanwezig bij de wedstrijden op zondag om te assisteren waar ik kan en waar nodig. Verder zijn er een hoop randzaken die geregeld moeten worden en die ik met hulp van wat teamgenoten zo goed mogelijk voor elkaar probeer te krijgen. 

Wat betekent MOP voor jou?
Ik breng er een hoop tijd door uit liefde voor de sport en de club. Mensen grappen wel eens "kun jij hier niet beter een tentje opzetten?”. Dat zegt denk ik genoeg over de uren die ik erin stop en hoe graag ik er ben. 

Wat zijn je ambities voor de toekomst?
Op dit moment investeer ik veel tijd in het training geven en coachen en dat doe ik met veel plezier. Ik heb zeker de ambitie om te blijven coachen. Het coachen van de jeugd geeft me een gevoel van voldoening en waardering. Ik zie zeker een toekomst voor me als coach zowel in de jeugd als misschien op den duur ook bij de senioren. 


Nieuws afbeelding