Nieuws di
12-4
2022

Thomas Sanders: al 5 jaar een graag geziene trainer/coach op onze club

Thomas geeft met het tekenen van zijn contract aan dat hij nog wel een aantal jaren op onze club wil blijven. Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee! Hij is in vijf jaar tijd een vertrouwd gezicht geworden op MOP en een graag geziene trainer/coach die in weer en wind te vinden is op de velden. MOP kiest er graag voor om haar jeugdleden, die het leuk vinden om zich breder te ontwikkelen, te ondersteunen om trainer en/of coach te worden. Thomas is een inspirator voor deze jongens en meisjes die het coach- en trainersvak willen leren. Een goede match dus om op MOP in onze staf te hebben. 
 
Thomas, wat brengt jou na al die jaren nog steeds naar MOP?  
In de afgelopen 5 jaar heb ik altijd met veel plezier gewerkt op MOP. Het is niet een te massale club waardoor er korte lijntjes met iedereen zijn en er geen anonimiteit ontstaat. En aan de andere kant is het een club van formaat waar we kunnen presteren op topniveau.   
In de loop der jaren heeft MOP mij veel kansen aangeboden waarvan ik veel heb geleerd. MOP heeft daardoor ook veel voor mij betekent in mijn persoonlijke ontwikkeling tot de trainer/coach die ik vandaag de dag ben. Hierdoor ben ik na al die jaren nog steeds met veel plezier op de club te vinden! 

De jeugd is dol op jouw trainingen, wat is jou geheim als trainer?   
Het geheime ingrediënt van de chef blijft natuurlijk geheim! Maar in de basis is plezier het belangrijkste wat iedere training hoog in het vaandel staat. Iedereen is begonnen met hockeyen omdat we het leuk vinden, dit moeten we koesteren om zo de intrinsieke motivatie zo hoog mogelijk te houden.  
Als we het hebben over tactisch/technisch probeer ik dit zoveel mogelijk spelenderwijs aan te leren. Zeg nou zelf, speel je liever de bal van A naar B of een duel/partijvorm met specifieke aandachtspunten? Daarnaast zorg ik voor een vaste structuur en duidelijkheid binnen de training waardoor iedereen weet wat er van hem/haar verwacht wordt. Dit alles in combinatie met een vleugje enthousiasme is mijn geheime recept!  

Wat doe je naast trainer/coach van jongens A1 en het trainen van vele jeugdteams nog meer?  
Naast MOP ben ik ook werkzaam bij HC Tilburg. Hier ben ik Video en Performance analist van Dames 1 onder leiding van Ageeth Boomgaardt en Maartje Paumen. 
Buiten hockey ondersteun in een vriend bij het runnen van zijn bedrijf in de evenementenbranche. Hiermee organiseren we vanuit verschillende concepten in- en outdoor feesten en festivals in Rotterdam. In mijn vrije tijd ben ik eigenlijk altijd te vinden met mijn vriendin of vrienden. Heerlijk cliché maar geniet het meeste van het terras, uiteten een bruine kroeg of een avondje thuis.  

Wat is je ambitie/doel voor de jeugd de komende jaren?  
Mijn ambitie/doel heeft geen specifiek eindstation. Ik wil ieder jaar het maximaal haalbare eruit halen. Hierbij staan niet alleen teamontwikkeling, maar vooral ook persoonlijke ontwikkeling bovenaan de lijst. Als dit kampioenschap, promotie of kwalificatie als gevolg heeft is dit natuurlijk een kers op de taart! 
Nieuws afbeelding