Nieuws di
24-1
2023

Dames 1 Zuid-Nederlands districtskampioen in de zaal

Dames 1 heeft in de zaalcompetitie tijdens de finale van de Zuid-Nederlandse kampioenschappen flink wat liters zelfvertrouwen getankt.

Op jacht naar een plek in de (landelijke) hoofdklasse Dames 1 afgelopen zondag in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven goede zaken door HC Tilburg met 4-1 terecht te wijzen. Emmely Bekker, Bo van Kempen (2) en Lisa van Ierland scoorden namens MOP dat hierdoor Zuid-Nederlands districtskampioen werd. „We hebben dikverdiend gewonnen. Ons positiespel zag er verzorgd uit”, concludeerde MOP-coach Mark Dekker na afloop. „Komend weekend moeten we opnieuw aantreden, waar en tegen wie is op dit moment nog onbekend. Als we de poule overleven, is promotie naar de hoofdklasse een feit.”

Eerder op de dag rekende Dames 1 af met HC Helmond, dat met 7-3 het onderspit moest delven. „We gingen uitstekend van start, daarna kakten we even in. Gelukkig waren we weer op tijd wakker. Het was achteraf gezien letterlijk en figuurlijk een wake-up call voor de finale”, aldus Dekker.

Nieuws afbeelding