Nieuws zo
3-9
2023

MIXED HOCKEYCLUB MOP ONTVANGT KONINKLIJKE EREPENNING

 

Op zaterdag 2 en zondag 3 september viert mixed hockeyclub MOP haar honderdjarige bestaan. Deze mijlpaal wordt groots gevierd tijdens een lustrumweekend op de club waar jong en oud samenkomen. Het absolute hoogtepunt van de festiviteiten was het ontvangst van de Koninklijke Erepenning, uit handen van burgemeester Van de Mortel: "Wij zijn als gemeente Vught en als Vughtse inwoners ongelofelijk trots op MOP, op 100 jaar MOP en wat MOP al die jaren neergezet heeft van kleine dingen tot grotere prestaties. Maar vooral dat jullienaast het spel ook zoveel aandacht besteden aan de persoonlijke-, geestelijke- en maatschappelijkeontwikkelingen. Een groot compliment aan u! Van harte proficiat. Het is niet alleen het gemeentebestuur opgevallen, de inwoners van Vught en omliggende gemeenten, het is zelfs in Den Haag opgevallen dat u niet zomaar een vereniging bent, maar dat u een vereniging van grote klasse”. 

Een Koninklijke Erepenning wordt alleen toegekend door de Koning. Het is een eervolle onderscheiding voor verenigingen die in hoog aanzien staan. Hockeyclub MOP heeft veel mooie sportieve prestaties neergezet, zoals landelijk hockey bij eerste jeugdteams en Dames 1 dat jaren in de hoofdklasse heeft gespeeld. Ook staat de club bekend om de organisatie van sociale en sportieve activiteiten, zoals het internationaal hockeytoernooi Meet Other Players.

Het is een zonovergoten dag. Leden en reünisten genieten met volle teugen van hockey en de festiviteiten. MOP (Maakt Onderling Plezier) doet haar naam dit jaar precies 100 jaar eer aan. Het lustrum thema Creating Memories wordt meer dan waargemaakt. Mixed hockeyclub MOP is in 1923 opgericht. Op dit moment telt de club een kleine 1.500 leden, waarvan ongeveer 1.100 jeugdleden.


Nieuws afbeelding

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws