Nieuws zo
21-11
2021

Clubscheidsrechtersexamen 9 +14 december - voor alle spelers uit AB en 2e jaar C die kaart nog niet hebben gehaald

Ook dit jaar organiseert MOP een clubscheidsrechtersexamen. Vanwege corona wordt het examen niet in het clubhuis afgenomen, maar weer digitaal, op donderdag 9 en dinsdag 14 december om 20:00 uur. Wij nodigen hiervoor alle tweedejaars C uit èn alle spelers uit de A en B die hun scheidsrechterskaart nog niet hebben behaald. De KNHB verplicht jeugdleden vanaf tweedejaars B in het bezit te zijn van een geldige scheidsrechterskaart en wedstrijden te fluiten. Op deze manier maken we samen de competitie mogelijk! 

Heb je nog geen kaart? Dan ontvang je via e-mail een oproep voor het online examen (multiple choice). De club betaalt € 7,50 voor je examen, we rekenen dan ook graag op je!

We nodigen natuurlijk ook ouders en verzorgers van harte uit om zich op te geven voor het clubscheidsrechtersexamen.

Examendata
We hebben bij de KNHB twee examendata gepland: 
1. donderdag 9 december 2021, om 20:00 uur
2. dinsdag 14 december 2021, om 20:00 uur
We roepen iedereen op om deel te nemen aan het eerste examen, op 9 december. Kun je die avond echt niet, of ben je de eerste keer niet geslaagd, dan kun je op 14 december (opnieuw) meedoen.

De voorbereiding
• In de e-mail die je van de KNHB ontvangt, staat een link naar de scheidsrechterscursus. De cursus duurt een paar uur. Als je deze cursus volgt maak je een goede kans om het examen in één keer te halen. 
• Ook biedt de scheidsrechterscommissie de mogelijkheid om in een online sessie op 2 december om 20:00 u via Zoom of Teams tips & tricks te krijgen. Je kunt dit doorgeven via [email protected]
• In het spelregelboekje van SCHC staan de regels ook helder uitgelegd (zie bijlage) 

Het examen
Als kandidaat ontvang je via e-mail een link naar de toets, die op de afgesproken datum en tijd 1 uur lang geldig is. Voor het examen zelf heb je 40 minuten de tijd. Kandidaten met dyslexie krijgen 80 minuten. Let op: het is belangrijk dat kandidaten met dyslexie dit zo snel mogelijk via [email protected] doorgeven.

Voor het echie
Als je je scheidsrechterskaart hebt gehaald, kun je daarna wedstrijden gaan fluiten. Natuurlijk houden we bij het indelen rekening met de (on)ervarenheid van nieuwe scheidsrechters. Ook heeft MOP een team van scheidsrechterscoaches dat jou begeleidt bij je eerste stappen als scheidsrechter.

Als je vóór 24 november geen e-mail van de KNHB hebt ontvangen (controleer ook je spamfolder, en de e-mail van je ouders), laat dit dan zo spoedig mogelijk weten via [email protected] 

Veel succes met de voorbereidingen en het examen!

Jaap Beerens en Dennis Hamerling
Scheidsrechterscommissie MOP

Nieuws afbeelding Bijlage