Nieuws do
25-11
2021

MOP in Beweging! | Pilots Urban Hockey groot succes

De speelplaats van de Avonturier was 3 donderdagmiddagen 'in de ban van Urban': Autobanden, buizen, pionnen, sticks, ballen en muziek: de ultieme ingrediënten voor een uurtje ‘Urban hockey’.

In samenwerking met MOVE heeft ‘MOP in Beweging’ 3 clinics verzorgd voor basisschoolleerlingen. Drie weken achter elkaar beleefden 20-25 kids een coole, sportieve middag, begeleid door stagiairs van de Fontys Sporthogeschool in Den Bosch en Jippe Schendstok van MOP JA1. Deze formule is zeker voor herhaling vatbaar, de kinderen kijken er in ieder geval nu al naar uit! Een mooie en enthousiaste invulling van onze 98-jarige naam: ‘Maakt Onderling Plezier’.

Uitkijk naar 2022
Voor 2022 staat naast een herhaling van Urban Hockey ook een gezellige beweegactiviteit voor senioren op stapel. Dit wordt hopelijk een wekelijkse activiteit voor 60 plussers op onze club.  Naast het sportieve element (‘Walking Hockey’) ligt de nadruk ook op samenzijn en gezelligheid. Voor de Koningspelen in 2022 zal MOP zich actief aanbieden als locatie richting scholen met beperkte buitenruimte. Wij hopen dat vanaf 2022 de coronamaatregelen zodanig zijn dat deze scholen daarmee gebruik kunnen gaan maken van ‘de rode loper’ die MOP dit jaar heeft uitgelegd.

Waar staat 'MOP in Beweging!' ook al weer voor?
'Beweging' richting de Vughtse samenleving: meer mensen (volwassenen en kinderen) laten zien én ervaren dat samen bewegen leuk en gezond is. Het clubhuis en onze velden buiten trainings- en competitiemomenten toegankelijk en laagdrempelig maken voor een bredere doelgroep. Voor iedereen die houdt van buiten spelen en sporten, maar daartoe misschien niet de middelen of mogelijkheden heeft. Beweeg jij ook mee? 


Nieuws afbeelding