Nieuws vr
24-6
2022

Ton Weierink (MOP heren 45+ en trimhockeyer) organiseert Eurogames voor LHBTIQ+ sporters

Deze zomer vinden van 27 t/m 30 juli De Eurogames plaats in Nijmegen. Een internationaal meerdaags inclusief sportevenement voor LHBTIQ+ sporters dat elk jaar in een andere Europese stad gehouden wordt. Dit jaar dus in Nederland georganiseerd door Ton Weierink, keeper in MOP heren 45+ en fervent trimhockeyer.

Dit jaar komen duizenden sporters uit Europa samen in Nijmegen om te sporten ongeacht hun genderidentiteit of seksuele geaardheid. Hoewel de Eurogames zich specifiek richten op de LHBTIQ+ gemeenschap, is deelname open voor iedereen. Eén van de 19 aangeboden sporten is hockey en dit toernooi zal plaatsvinden op de velden van RKHV Union. De feestelijke opening is op woensdagavond 27 juli en de sluiting op zaterdag 30 juli. Deze en andere sportieve en culturele evenementen vinden plaats in het centrum van Nijmegen en zijn vrij toegankelijk voor iedereen.

Ton hoefde niet lang na te denken over de vraag of hij samen met zijn Nijmeegse evenknie Bas van de Meerendonk de organisatie van het Eurogames hockeytoernooi voor zijn rekening wilde nemen. Enthousiast hebben zij de handen ineengeslagen om er voor te zorgen dat er een mooi toernooi wordt opgezet. Er wordt gehockeyd in een heren- en dames poule. De verwachting is dat er zo’n 16 teams uit Europa zullen strijden om die felbegeerde gouden plak. Vanuit Nederland zal er zowel bij de heren als vanuit de dames sprake zijn van sterke teams. Onder de Nederlandse spelers bevinden zich ook twee voormalige internationals, waaronder de ambassadeur voor het hockey tijdens Eurogames 2022: Thijs de Greeff.

Op de vraag waarom hockey op de EuroGames hoefde Ton niet lang na te denken over het antwoord. "Iedereen wil tijdens het sporten vooral zichzelf kunnen zijn, het beste uit jezelf halen en vooral plezier hebben in sport. Dat is wat iedereen wil, ongeacht religie, achtergrond, huidskleur, genderidentiteit of seksuele voorkeur. Daar waar ik MOP als een open en warme club ervaar waar het je zelf kunnen zijn, bijna een vanzelfsprekendheid is, blijkt uit een artikel op de website van de hockeybond dat dit nog lang niet bij elke club zo wordt ervaren. De KNHB heeft om die reden ook de campagne Hockey voor iedereen gelanceerd”.

 

Natuurlijk ben je gedurende het toernooi ook van harte welkom om te komen kijken naar de wedstrijden of om een van de vele evenementen tijdens de EuroGames in de stad te bezoeken.

Nieuws afbeelding