Hockey Arbitrage Opleiding


De scheidsrechterscommissie van VMH&CC MOP organiseert de volgende cursussen:

Clubscheidsrechter (CS)

Doelgroep: jeugdleden, ouders en andere geïnteresseerden.

Minimaal eenmaal per jaar, vaak in het najaar, organiseert MOP de opleiding tot clubscheidsrechter. Bij deze opleiding maken we gebruik van de e-learning die beschikbaar is via het digitale opleidingsplatform van de KNHB. Kandidaten kunnen zich hiermee in eigen tempo voorbereiden op het af te nemen examen. Het examen is online. Er is ook een versie beschikbaar voor cursisten met dyslexie en een mogelijkheid om een Engelstalig examen te maken. MOP bepaalt de datum en het tijdstip van het examen. Kort na het examen is er nog een herkansing, voor cursisten die het de eerste keer niet hebben gehaald.

Alle jeugdleden vanaf tweedejaars C zijn verplicht om hun clubscheidsrechterskaart te behalen. Ook geïnteresseerde ouders en anderen worden van harte uitgenodigd hun kennis van de spelregels op te frissen en examen te doen. MOP neemt de opleidingskosten voor haar rekening. Bij interesse graag aanmelden via [email protected].

 

CS+
Doelgroep: clubscheidsrechters die zich na het behalen van hun CS-kaart verder willen ontwikkelen als scheidsrechter.

De CS+ opleiding bestaat uit een theoriegedeelte dat digitaal wordt aangeboden.

Het theoriegedeelte van de opleiding is na aanmelding voor de opleiding beschikbaar in het KNHB College. Het doorlopen van de theorie duurt ongeveer 4 uur. Een CS+ Leercoach van MOP verzorgt vervolgens het praktijkgedeelte, waarbij de cursist wedstrijden gaat fluiten en actief wordt begeleid. Bij interesse graag aanmelden via [email protected].


Kijk voor meer informatie voor scheidsrechters op de website van de KNHB.