Hockey Arbitrage Opleiding


De Scheidsrechterscommissie van VMH&CC MOP organiseert de volgende cursussen:

Clubscheidsrechter (CS-kaart) voor jeugdleden, ouders en andere geïnteresseerden
Ten minste één maal per jaar wordt er een cursus georganiseerd voor het behalen van de scheidsrechterskaart. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het digitale opleidingsplatform van de KNHB: E-learning.
De kandidaten kunnen zich hiermee in eigen tempo voorbereiden op het centraal af te nemen examen. Van alle jeugdleden vanaf de 2e jaars C wordt vanuit de club verwacht dat zij een  scheidsrechterskaart halen. Ook geïnteresseerde ouders en anderen worden van harte uitgenodigd op deze wijze een scheidsrechterskaart te halen of hun oude kennis van de spelregels te actualiseren. Bij interesse graag aanmelden via [email protected].

Clubscheidsrechter Plus (CS+) voor clubscheidsrechters die zich na het behalen van de CS-kaart verder willen bekwamen in het fluiten
De CS+ opleiding is een praktijkgerichte opleiding die wordt verzorgd door een door de KNHB opgeleide Leercoach. Deze op maat gerichte opleiding duurt gemiddeld een half seizoen en bestaat naast het volgen van enkele workshops, vooral uit het fluiten van wedstrijden op MOP. Deze CS+ opleiding kunt u zien als een soort Masterclass, gericht op het vergroten van de praktijkervaring en de (mentale) weerbaarheid van de scheidsrechter. De cursisten krijgen een speciaal fluitpakket en ontvangen, na het met goed gevolg afleggen van de praktijktoets, de CS+ kaart. Bij interesse graag aanmelden via [email protected].

Kijk voor meer informatie voor scheidsrechters op de website van de KNHB.

 

Hoofdsponsoren