Algemeen


Hockeyen op MOP: Maakt Onderling Plezier
Hockeyen op MOP is vooral heel erg leuk. Plezier met je team, tijdens de wedstrijden, op de training en buiten het veld. Iedereen moet op zijn niveau met plezier kunnen hockeyen. Voor de één betekent dat topsport, voor de ander is dat maximaal presteren en voor weer een ander gaat het vooral om de gezelligheid. 

Bij de jeugd zijn er een aantal leeftijdscategorieën, waarbij de peildatum 1 oktober in het lopende seizoen is:
 Kabouterhockey     3,5 tot 6 jaar
 F-jeugd 6 en 7 jaar
 E-jeugd 8 en 9 jaar
 D-jeugd 10 en 11 jaar
 C-jeugd 12 en 13 jaar
 B-jeugd 14 en 15 jaar
 A-jeugd 16 en 17 jaar
 Senioren vanaf 18 jaar

Activiteiten
The Kick-Off; het jaarlijkse openingstoernooi voor alle teams met food en een DJ, super leuke hockeyfeesten, toernooien in binnen- en buitenland waarvoor je je kunt inschrijven met je team, een clinic van Dames 1/Heren 1 of ballenjongen/meisje zijn bij Dames 1/Heren 1, het bekende internationale Meet Other Players hockeytoernooi voor Top-C jeugd, shootout wedstrijden met keepers van A1 en B1, Pietentraining, het slotevenement: kortom MOP organiseert allerlei leuke jeugdactiviteiten, waaraan jij zelf ook mag bijdragen of die je met je eigen team kan initiëren en/of organiseren.  

De teams
HC MOP heeft bijna 900 jeugdleden. De eerste teams spelen vaak (landelijk) top-hockey of districtshockey, de breedte teams spelen ook districtshockey. 

De indelingen van de teams vinden op zorgvuldige wijze plaats aan de hand van selectieprocedures. Dit is voor veel kinderen ieder jaar een spannend moment. De Jeugdcommissie (JC) en de Tophockey Commissie (THC) doen hun uiterste best om ieder jeugdlid op het best passende niveau te laten spelen. Wij streven bij de team-indeling naar een sportieve en sociale uitdaging voor alle jeugdleden van MOP binnen de gegeven mogelijkheden. Voor meer informatie verwijzen we je naar onze Richtlijnen indelingen en selecties jeugdteams MOP.

Spel- en wedstrijdgericht trainen
Het allerbelangrijkste is plezier beleven aan het spel, dit is de beste garantie voor sportiviteit en respect, voor elkaar, voor de tegenstander en de scheidsrechters. MOP kiest voor spel- en wedstrijdgericht trainen. Spelplezier en motivatie staan hierbij centraal. Wij volgen hier de visie van de KNHB.

Jeugdcommissie en Tophockey Commissie
De JC en de THC zijn naast het indelen van de teams, verantwoordelijk voor de begeleiding voor de teams en ze organiseren trainings- en coach-informatie avonden voor de begeleiders, spelers en ouders. De Jeugdcommissie bestaat uit verschillende lijncoördinatoren, die de jongens- of meisjeslijn in een bepaalde leeftijdsgroep aansturen. Heb je een specifieke vraag over de lijn, waarin jij/jouw kind hockeyt, dan kan je je het beste via de mail richten tot de betreffende lijncoördinatoren. De contactgegevens staan onder de tab Commissies.

De Jeugdcommissie valt onder de verantwoordelijk van het bestuurslid Jeugd. Heb je meer algemene vragen of ideeën, mail dan naar [email protected].

Inschrijven?
Leuk als je komt hockeyen bij HC MOP! Inschrijven kan hier!

Is het lastig om de contributie voor het nieuwe hockeyseizoen te betalen? 
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur 's-Hertogenbosch-Vught helpt u graag met een financiële bijdrage!

Het uitoefen van een (team)sport is heel belangrijk voor een kind! Het zorgt voor: beweging, ontspanning en afleiding, het "ergens horen", het ontmoeten van anderen, het opdoen van sociale vaardigheden, het omgaan met winst en verlies, etc. Het is heel belangrijk voor de ontwikkeling van een kind dat hij of zij mee kan blijven doen. Wanneer je niet of nauwelijks de hockeycontributie kunt betalen, laat het ons dan weten, want we helpen je graag!

Wanneer je als ouder(s) beschikt over een te laag besteedbaar inkomen om de sportcontributie van je kind(eren) te betalen kan het Jeugdfonds per sportseizoen, per kind een bedrag van maximaal € 225 bijdragen. In eerste instantie wordt een bijdrage gedaan aan het betalen van de contributie. Mocht dit bedrag lager zijn dan € 225 dan kan voor het restantbedrag een waardebon worden verstrekt waarvan sportkleding of -attributen gekocht kunnen worden die noodzakelijk zijn voor het uitoefenen van de hockeysport. 

Hoe kunt u deze financiële hulp krijgen? Wanneer u op deze link klikt treft u een formulier aan dat u zo volledig mogelijk invult. We begrijpen natuurlijk dat u zich niet prettig voelt en misschien liever niet aan "de grote klok hangt" dat u het financieel lastig heeft. U hoeft daarom geen contact op te nemen met de trainer of coach van uw kind maar u mailt dit formulier naar:
- Ellen Huinink, coördinator kinderarmoede gemeente Vught, [email protected] (06-10939996)
- of naar Anouk Schul, [email protected] (06-36347194) van onze hockeyclub MOP. 
Ook vragen wij niet om uw inkomsten aan ons door te geven of bewijsstukken toe te voegen.

Wanneer Ellen of Anouk uw formulier heeft ontvangen, vult ze een online aanvraagformulier in. Deze aanvraag komt terecht bij de coördinator van het Jeugdfonds. Zodra zij, Carmen Nijssen, de aanvraag heeft ontvangen en goedgekeurd ontvangt Ellen of Anouk en Hockeyclub MOP een bevestiging waarin alleen staat dat er een bepaald bedrag voor uw kind (naam van het kind met een aanvraagnummer) vanuit het Jeugdfonds aan de Hockeyclub zal worden betaald. De club stuurt een factuur van het aangevraagde bedrag naar het Jeugdfonds en zij maken dit bedrag naar ons over. Heeft u een waardebon aangevraagd dan ontvangt u deze per post en deze kunt u inleveren bij de winkel die op de bon staat vermeld. Ook staat op de bon het bedrag dat u in de betreffende winkel kunt besteden. 

Uw privacy staat bij ons hoog in het vaandel! Wanneer u nog vragen heeft mag u Anouk of Ellen maar natuurlijk ook Carmen altijd bellen (06-15642732) of e-mailen ([email protected]). 


 

Hoofdsponsoren