Algemeen


Jongste Jeugd (E en F):
Iedere week trainen en spelen bij de Jongste Jeugd van Hockey Club MOP ruim 300 enthousiaste kinderen in de leeftijd vanaf 6 t/m ongeveer 9 jaar. Zij leren in een sociaal-veilige omgeving wat het is om onderdeel te zijn van een leuk team en van een prachtige vereniging. 

Daarnaast leren zij natuurlijk ook de basisbeginselen van het hockeyspel, zowel technisch als tactisch. Hierbij houden we rekening met het ontwikkelingsniveau van de kinderen, om ze zo stap voor stap voor te bereiden op het elftalhockey. Plezier in het spel en de individuele ontwikkeling van het kind staan voorop; winnen is natuurlijk leuk maar het is niet de essentie van het hockeyen bij de Jongste Jeugd van MOP!

Aantal kinderen en veld
De F-jes
3-tal hockey: spelen op een 1/8 veld, met 4 doeltjes om ervoor te zorgen dat de kinderen breed leren te spelen.
De E-tjes
 6-tal (1/4 veld) of 8-tal (1/2 veld) hockey. Bij de 6- en 8-tallen gaat men over naar 2 doelen ter voorbereiding op het elftalhockey.

(Spel)regels Jongste Jeugd
Om zoveel mogelijk plezier te hebben op het veld en langs de lijn is het belangrijk dat iedereen de (spel)regels kent. Benieuwd naar de (spel)regels? Kijk dan op de spelregels van de verschillende categorieën:

F-jes
Vanaf groep 3 (6 jaar) kun je al bij MOP komen hockeyen.
Onze allerjongste 1e jaars F-jes trainen op vrijdagmiddag van 16.15-17.15 uur.
Zij trainen in groepjes met 8 tot 10 vriendjes of vriendinnetjes. Ze worden getraind door ouders met hockey ervaring en jeugdtrainers, onder begeleiding van een trainerscoördinator.
De 2e jaars F-jes (vanaf 7 jaar) trainen op vrijdagmiddag van 17.15-18.15 uur en spelen op zaterdagochtend 3 tegen 3 wedstrijdjes tegen verenigingen uit de regio. Ze spelen op 1/8 veld gedurende 2 x 15 minuten.
Eind november vieren we Sinterklaas en het seizoen wordt in juni afgesloten met een regionale minislotdag.
Vragen of meer informatie? Mail naar [email protected].


E-tjes
Vanaf groep 5 (8-9 jaar) speel je in een E-team. De E-teams trainen elke woensdag (16.30-18.30 uur) en vrijdag (16.00-18.00 uur). Het eerste jaar (E6-tallen) speel je op een kwart veld 6 tegen 6. Je speelt competitie op zaterdag tegen verenigingen uit de omgeving. Als 2e jaars E (E8-tallen) speel je op een half veld 8 tegen 8. 
Het seizoen wordt in juni afgesloten met een minislotdag voor alle E- en F-jeugd, een toernooi met/op verenigingen uit de omgeving. 
Vragen of meer informatie? Mail naar [email protected].

 

Hoofdsponsoren